Wijktoezicht

Vele ogen maken Klapwijk veiliger!

U heeft ze vast al eens door uw straat zien lopen, de mannen en vrouwen van het Wijktoezicht Klapwijk in hun blauwe jacks. Wijktoezicht Klapwijk bestaat uit vrijwilligers, wijkbewoners zoals u, die regelmatig in tweetallen een ronde door de wijk lopen.

Van deze rondes gaat een preventieve werking uit tegen inbraak, diefstal en vandalisme. Wijktoezicht fungeert als extra ogen en oren voor de politie en heeft alleen een signalerende functie. Wijktoezichthouder grijpen dus niet zelf in. Bij verdachte omstandigheden wordt meteen de politie gebeld.

Ook is Wijktoezicht op zoek naar nieuwe vrijwilligers die minimaal een keer per maand beschikbaar zijn en een ronde willen lopen van ca. een uur.  U bepaalt zelf met wie, wanneer en waar u loopt. Hoe meer wijktoezichthouders er zijn, hoe meer rondes er gelopen kunnen worden.

Helpt u mee om Klapwijk veilig te houden ? Bent u ouder dan 18 jaar en bent u minimaal 1 keer per maand beschikbaar, meldt u dan aan via onderstaand formulier of vraag eerst extra informatie aan via wijktoezicht@bvklapwijk.nl. U kunt zich ook aanmelden voor een proefronde waarbij u meeloopt met een ervaren wijktoezichthouder om zelf te ervaren wat het “werk” van een wijktoezichthouder inhoudt.