14 september 2023

Warmtenet Klapwijk

Afgelopen woensdagavond 6 september was er een informatieavond georganiseerd door Belangenvereniging Warm Klapwijk, vereniging van wijkbewoners welke de ontwikkeling rondom het Warmtenet in Klapwijk volgen en volwaardig gesprekspartner zijn met Gemeente Pijnacker-Nootdorp en HVC. Een goed bezochte bijeenkomst met ook de eerste ervaringen van bewoners uit fase A in het offerte proces welke via de zogenaamde keukentafelgesprekken aan de gang zijn.

Op dinsdagavond 12 september organiseerde HVC en de gemeente een bewonersavond in de Ontmoetingskerk. Daar werden de onderwerpen die voornamelijk interessant zijn voor inwoners die wonen in warmtenet fase A.

De avond bestond uit een plenair gedeelte met informatie over de voortgang van warmtenet Klapwijk en er was een spreker die iets vertelde over een duurzame aardwarmtebron. Tijdens het tweede gedeelte van de avond kon je aanschuiven bij verschillende thematafels waar u uw eventuele vragen kunt stellen en in gesprek gaan over het warmtenet en de warmtebron, de werkzaamheden in huis, verbruikskosten en tarieven en financiering en subsidie.

Er is ook iedere woensdagmiddag inloop mogelijk in de Ontmoetingskerk van 15 tot 19 uur voor meer informatie vanuit HVC en de gemeente Pijnacker Nootdorp.

Op dit moment zijn de zogenaamde keukentafelgesprekken aan de gang in fase A en zijn er inmiddels ook offertes uitgebracht. Als bewoner kunt u tijdens dit proces ook terecht bij Warm Klapwijk voor vragen, opmerkingen, ervaringen. Hun activiteiten en inzet kunt u mede ondersteunen en mogelijk maken door lid te worden. Daarmee bent u als eerste op hoogte van updates en ontwikkelingen, ontvangt u altijd betrouwbare en actuele informatie over de mogelijke energietransitie, krijgt u de kans om mee te praten over het verloop van het project en staat u dichter bij de besluitvormingsproces. Bezoek de website warmklapwijk.nl voor meer informatie en aanmelden.


Terug