Vrijwilliger worden van bewonersvereniging Klapwijk

Zoals iedere vereniging geldt ook voor de bewonersvereniging Klapwijk dat deze kan bestaan door de inzet van vrijwilligers op diverse momenten en in diverse vormen.

Bestuur
Het bestuur van Bewonersvereniging Klapwijk kan versterking gebruiken voor organisatorische inzet op verschillende manieren. Bijvoorbeeld overleg met de verschillende instanties, gemeente en andere wijkverenigingen. Zie hiervoor ook de openstaande vacatures.

Klimaatbestendig Klapwijk
Heb je kennis van bijvoorbeeld saneringen, groenvoorziening, milieu en wil graag jouw kennis en kunde inzetten tijdens het overleg met de gemeente rondom de renovatie van Klapwijk (Project ‘klimaatbestendig Klapwijk’), Dan ben je van harte uitgenodigd contact met ons op te nemen

Klapwijkfeest
Het jaarlijkse Klapwijkfeest is een groot succes. Dit feest kan echter alleen bestaan door de inzet van vrijwilligers. Dat kan zijn bij het opbouwen in de ochtend, in de middag bij het begeleiden van activiteiten, bij de kinderactiviteiten of het afbouwen in de avond. Je bepaalt zelf hoe lang je beschikbaar bent en als vrijwilliger neem je ook deel aan het wijkfeest, wat de feestvreugde nog mooier maakt.

Kinderactiviteiten
De vrijwilligers van de Kinderactiviteiten organiseren op verschillende momenten in het jaar activiteiten waarbij voorbereiding en begeleiding nodig is. (Sint Maarten 11 november, Vossenjacht met de Pasen, knutselen met Valentijn en op het Wijkfeest).
Bij de voorbereiding en begeleiding van de kinderen zijn er vrijwilligers nodig.
Vaste activiteiten in het jaar zijn:

  • Pasen, Vossenjacht
  • Knutselen met Valentijn
  • Knutselen op het Klapwijkfeest
  • Lampion maken voor Sint Maarten
  • Lampionentocht op Sint Maarten

Daarnaast zijn nieuwe ideeën altijd welkom, neem gerust contact op met kinderactiviteiten@bvklapwijk.nl.

Wijktoezicht
De bewonersvereniging Klapwijk heeft de meest actieve wijktoezicht van Pijnacker. Hiermee vergroot je het veiligheidsgevoel, leefbaarheid en sociale controle binnen Klapwijk.  Het is het vooral leuk om wijkgenoten te leren kennen tijdens een ronde door de wijk. Wanneer en met wie je loopt bepaal je zelf. Nadat je je hebt aangemeld op wijktoezicht@bvklapwijk.nl, krijg je toegang tot de planning en kun je zelf bepalen wanneer en met wie je een ronde loopt.

Klapwijk voor elkaar
Onze wijk kent georganiseerde burenhulp. Denk aan boodschappen doen, een klusje in het huis of de planten water geven in vakantietijd. Maar ook vervoer naar de dokter, oppassen of hulp bij huiswerk is mogelijk.
“Voor elkaar en met elkaar” is onze leus en dat maken we concreet met “Klapwijk voor Elkaar”.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met klapwijkvoorelkaar@gmail.com.

Reageren
Ook als je nieuwe ideeën hebt kun je vrijwilliger worden en zo een steentje bijdragen !
Genoeg te doen en samen maken wij Klapwijk nog veel leuker en stuur je reactie via dit formulier.