5 november 2021

Prachtig pianoconcert in de Ontmoetingkerk

Zondag 17 oktober speelde Andrew Wright tijdens het lunchconcert van 12 tot 1 uur zijn programma ‘A Masked Ball’ op de vleugel in de Ontmoetingskerk. Dit was het tweede concert in wat een maandelijks terugkerend evenement moet worden. De samenwerking tussen deze kerk en de bewonersvereniging is tot stand gekomen omdat men vanuit de kerk een bredere rol in de samenleving wil spelen en zeker daar waar sprake is van vereenzaming bij niet alleen ouderen maar net zo hard bij jongeren.

Het was goed om te zien dat al meerdere bewoners van onze wijk de uitnodiging hebben opgepakt want er waren duidelijk al meer wijkgenoten aanwezig. Wat fijn dat dit kennelijk direct effect heeft.

Andrew speelde een geweldig programma en de reacties warend enthousiast en zeer lovend. Met name het feit dat hij alles uit zijn hoofd speelde en de virtuositeit die hij daarbij aan de dag legde werden geroemd. In het gastenboek lazen we de volgende opmerkingen: “Genoten van dit virtuoze pianoconcert. Wat fijn dat dat in ons eigen dorp kan plaatsvinden. Werkelijk een culturele verrijking” en ook: “Heel mooi en knap piano gespeeld. Goed georganiseerd en laagdrempelig, omdat het gratis entree is”.

Vast onderdeel van zo’n concert is ook het napraten onder het genot van een drankje. Ook daar werd volop gebruikt van gemaakt. De laatste aanwezigen gingen ruim na 2 uur naar huis. Zondag 21 november is het volgende concert. Dan spelen 8 blazers vanuit de Koninklijke Harmoniekapel uit Delft.

Zodra meer over het programma bekend is zal ook dat weer via deze website gemeld worden. U bent nu alvast van harte uitgenodigd.


Terug