23 juli 2023

Nationale burendag 23 september 2023 !!

Buurten worden socialer en leuker als buren elkaar ontmoeten, elkaar helpen en zich samen inzetten voor de buurt. Die contacten zijn de basis voor een sociaal sterke samenleving waarin iedereen ertoe doet.

Ontmoeting zorgt voor verbinding. Een mooi voorbeeld daarvan is het jaarlijkse Wijkfeest in het park.

Meedoen in de samenleving begint in je eigen buurt. Burendag is dan ook ontstaan vanuit de gedachte dat buurten gezelliger, socialer en veiliger worden als buren elkaar kennen. Door op Burendag een activiteit te organiseren, kunnen de buren op een laagdrempelige manier elkaar ontmoeten en in contact komen. Het maakt het gemakkelijker om buurtgenoten te leren kennen die je normaal niet zo snel spreekt. En na zo’n eerste ontmoeting is het gemakkelijker om elkaar op te zoeken of om hulp te vragen. Zo kan een burenbingo of een spelletjesmiddag veel meer betekenis hebben voor de buurt dan men misschien in eerste instantie zou denken.

Daarom willen we Burendag 2023 onder de aandacht brengen en zoveel mogelijk buren met elkaar in contact laten komen op 23 september. Daarnaast organiseert de bewonersvereniging Klapwijk gedurende het hele jaar activiteiten om de wijk socialer en leuker te maken.

Voor de financiering is er het Oranje Fonds waar een aanvraag kan worden ingediend. Maar ook de bewonersvereniging wil het samen beleven aanmoedigen en heeft een bijdrage als aanmoediging voor het organiseren van straatactiviteiten die de saamhorigheid vergroten. Deze kan via de website bvklapwijk.nl worden aangevraagd.

Enthousiast geworden om de 23e september Burendag te gaan vieren ?

Bedenk samen met je buren een leuke activiteit en nodig iedereen uit. Maak een stappenplan en voor je het weet heb je een leuke activiteit georganiseerd. Maak een draaiboek en nodig al je buren uit en vier het samen!

Met Burendag willen we mensen met elkaar in contact laten komen, maar een betrokken buurt is de rest van het jaar net zo belangrijk. Wil je een bijdrage leveren in Klapwijk, bekijk dan onze website voor de activiteiten en neem deel. Of meld je aan als vrijwilliger of bestuurder bij de Bewonersvereniging Klapwijk.


Terug