20 juni 2022

Kunst en cultuur in Pijnacker-Nootdorp

In Pijnacker-Nootdorp staat de maand september in het teken van kunst en cultuur.

In de eerste weken van deze maand kunt u bij maar liefst 21 culturele verenigingen (muziek, dans, zang en toneel) terecht voor gratis proef/kennismakingslessen. Op dit moment wordt ook nog nagedacht over het organiseren van een afsluitende voorstellingsavond in CulturA. U ontvangt hierover t.z.t. informatie via social media, de Telstar en misschien wel een speciaal hiervoor gemaakt informatiemagazine.

Begin september wordt in het Emmapark, naast metrostation Centrum, een prachtige beeldententoonstelling opgezet die dit jaar het thema Muziek meegekregen heeft. De septembermaand wordt afgesloten met De Verbeelding, een geweldig en groot opgezet cultureel evenement, waar voor elke kunstminnende inwoner van Pijnacker wat te beleven valt.

Alle tentoongestelde kunst en cultuur is gemaakt door (semi) professionele kunstenaars en amateurkunstenaars die veelal uit Pijnacker-Nootdorp komen en misschien wel uit uw wijk. Het Verbeeldingsweekend staat bol van de activiteiten die verspreidt door de hele gemeente plaatsvinden. Voor alle leeftijden is er veel om van te gaan genieten. Bijna alle activiteiten zijn gratis. De aftrap van De Verbeelding vindt plaats in CulturA in Nootdorp.

U moet verder denken aan een kindervoorstelling voor de allerjongsten. Voor de wat oudere jeugd of (zich jong voelende) ouderen is er een poproute die langs de Trucker, Grand Café De Drie Heeren en Brocante leidt. Verder is er veel te zien en te doen op het creaplein in het hart van Pijnacker. Jong en oud kan daar komen genieten van muziek, dans en de creamarkt.

In de bibliotheek exposeren amateurkunstenaars hun creaties en u kunt kennismaken met origami door aan te sluiten bij een workshop.

Dan is er een geweldige kunstroute die u langs heel veel, schitterend gelegen locaties leidt in Pijnacker, Nootdorp, Oude Leede en Delfgauw. Daar zijn schilderijen, etsen, tekeningen, gedichten, verhalenvertellers, beelden, muzikanten en koren te zien en te horen. Om het u gemakkelijk te maken kunt u alle locaties op de site van De Verbeelding vinden. Met behulp van een handige locatieplanner kunt u uw route per auto, fiets of lopend gemakkelijk op uw telefoon, tablet of computer samenstellen.

Het volledige programma en andere leuke en gezellige activiteiten in de periode voorafgaand aan het Verbeeldingsweekend treft u in de Telstar. Heeft u die gemist dan kunt u een programma ophalen bij zorgkwekerij Land van Bloei aan de Europalaan (tegenover de Lidl) en de bibliotheek in Pijnacker. In Nootdorp ligt het programma in CulturA.

Uiteraard hopen we u te ontmoeten tijdens het Verbeeldingsweekend. Wilt u alvast een inkijkje, bezoek dan onze website. En om het niet te missen is een ‘save-the-date’ in uw agenda aan te bevelen.

De Verbeelding 23, 24 en 25 september 2022

Website: https://www.deverbeelding.nu/

Ger van Dongen, namens

De Verbeelders


Terug