27 mei 2022

KlapWijkfeest 2022

Twee jaar lang werden alle evenementen uitgesteld; zo ook ons KlapWijkfeest. Maar zaterdag 21 mei was het dan eindelijk zover. En de 30e editie was fantastisch. Er was zelfs hoog bezoek!

Ondanks de enorme uitdaging is het de organisatie weer gelukt om er een succes van te maken. Dit jaar was het extra feestelijk vanwege het bezoek van Burgemeester Björn Lugthart, die het evenement officieel heeft geopend. In zijn openingsspeech benadrukte hij nog eens de topprestatie van de organisatie.

Door de renovatie van het Klapwijkpark moest men dit jaar namelijk uitwijken naar een andere locatie, wat in combinatie met de korte voorbereidingstijd extra obstakels voor de organisatie opleverden. “De KlapWijkFeestcommissie streeft naar het organiseren van een laagdrempelig, gevarieerd evenement voor jong en oud. We zijn onze sponsoren, alle vrijwilligers, de Gemeente en onze leveranciers dankbaar dat zij samen met ons dit geweldige feest mogelijk maken.”, vertelde de voorzitter bij aanvang.

Het KlapWijkfeest stond ook dit jaar weer als een huis. Vanzelfsprekend met de bekende activiteiten zoals de springkussens, schminken, knutselactiviteiten, de driekamp, en uiteraard de rommelmarkt. Dit keer vond deze, met medewerking van de Mariaschool, plaats op het schoolplein. Deze editie werd de entertainment show verzorgd door Alex met zijn Freaky Fun game. Met zijn aanstekelijk enthousiasme, humor en gekke goocheltrucs betoverde hij alle kinderen, die vervolgens dan ook geen genoeg kregen van zijn Rad van Avontuur.

Daarnaast waren er verschillende stands om bewoners te informeren over verschillende projecten en initiatieven over bijvoorbeeld project Aardgasvrij Klapwijk, project Klimaatbestendig Klapwijk, Belangenvereniging Warm Klapwijk en Klapwijk wijktoezicht. Kortom, een afwisselend aanbod van entertainment en inhoud, voor jong en oud. Als vanouds werd het evenement muzikaal afgesloten met livemuziek.

We kunnen terugkijken op een geweldig feest als start van het zomerseizoen 2022. “Het zou zo fijn zijn als we dit kunnen blijven doen. Alle attracties, limonade en snacks zijn al jaren gratis. Hierdoor kunnen ècht alle bewoners meegenieten. Dit is alleen mogelijk door de tomeloze inzet van onze vrijwilligers, de steun van sponsoren, de medewerking van de Gemeente en door de bijdrage van onze leden en donateurs. We zien dat het aantal vrijwilligers en leden terugloopt en zouden dat tij graag keren, zodat we dit feest nog jaren kunnen organiseren.” zei een van de organisatoren na afloop. Wil jij ook dat dit geweldige initiatief blijft bestaan? Word dan nu lid of donateur.


Terug