25 mei 2019

Klapwijkfeest 2019

 

De 29e editie van het Klapwijkfeest  was weer geweldig

Dit jaar was de zon iets minder aanwezig dan gehoopt, maar dat gold niet voor de pret tijdens het KlapWijkfeest. Dit jaarlijks terugkerend evenement op initiatief van de Bewonersvereniging Klapwijk met een gevarieerd programma voor jong en oud was wederom een succes. Uiteraard met oude bekenden zoals de springkussens, rondritten in Tinus de stoomtrein en de brandweerauto, schminken, Henna Tattoo, knutselactiviteiten, de driekamp en niet te vergeten de rommelmarkt. Deze editie waren de activiteiten uitgebreid met waterpret onder begeleiding van de jeugdbrandweer en een kinderboerderij.

Herbeleef de dag via de link:  https://photos.app.goo.gl/Fq57s2Ke3qbkjnG17

 

Tijdens de start zaten er al een aantal kinderen klaar om te kijken naar de entertainment show die werd verzorgd door Roland. Hij wist met humor, liedjes en gekke goocheltrucs de kleintjes goed te vermaken. Geweldig om te zien hoe kinderen helemaal opgaan in de show. Direct na de show werden de andere attracties geopend. Op het feestterrein, waarvan de toegang overigens weer gratis was, zag je de hele dag mooi geschminkte kindergezichtjes en vonden gezellige gesprekjes van buurtbewoners plaats. Dit jaar was de Gemeente aanwezig om de Visie Klimaatbestendig Klapwijk te presenteren. Bewoners konden daar onder meer terecht met vragen over wat er vanaf 2020 in de wijk te gebeuren staat. Ook waren er stands ingericht ter promotie van Kinderzwerfboek en Wijktoezicht. Net als vorig jaar mochten de winnaars van de driekamp hun prijs in ontvangst nemen van de wethouder Peter Hennevanger. De winnaars van de loterij konden hun prijs niet direct in ontvangst nemen. “Maar dat komt echt goed.”, zo verzekerde een van de leden organisatie. Kortom, het is de organisatie weer gelukt om een afwisselend aanbod van entertainment en inhoud, voor jong en oud te bieden. Het evenement werd muzikaal afgesloten met livemuziek door Radio Venus.

Alle attracties, de limonade en snacks zijn ook al jaren gratis. Hierdoor is het mogelijk dat alle bewoners van de wijk mee kunnen genieten. Volgens de organisatie is dit prachtige feest alleen mogelijk dankzij de sponsoren, de leden en donateurs van de bewonersvereniging en de tomeloze inzet van alle vrijwilligers. “We zijn ontzettend dankbaar dat we daar ieder jaar weer op kunnen rekenen.”, vertelde een van hen.

De bewoners van Klapwijk kunnen terugkijken op een gezellig feest als start van het zomerseizoen.

Volgend jaar wordt een jubileumjaar; dan bestaat het KlapWijkfeest 30 jaar. Vanzelfsprekend wil de organisatie dan ‘groots’ uitpakken. Hopelijk lukt het hen om er samen met de leden, sponsoren, vrijwilligers en wie weet met wat extra hulp van de Gemeente wederom een memorabel feest van te maken.

Is er een foto online gezet via deze website, waarvan u wilt dat deze verwijderd wordt, mail dan naar bestuur@bvklapwijk.nl.

 


Terug