16 juli 2017

KlapWijkfeest 2017

Zonovergoten, kleurrijk en vooral gezellig

Voor het KlapWijkfeest van 2017 werd het draaiboek reeds in december 2016 alweer uit de kast gehaald. Daarna volgden diverse gezellige avonden en andere noodzakelijke acties van het organiserend comité, die uiteindelijk op 17 juni jl. resulteerden in een geweldige mooie en vooral ook zonnige dag.

Het KlapWijkfeest ging van start met een optreden van Sjaak de Piraat. Hij heeft de kinderen van de wijk meegenomen in het leven van een piraat en ze met de noodzakelijke piratengebruiken en uitspraken bekend gemaakt. Veel vaders hebben hier stiekem ook het nodige van opgestoken. Begrepen? Arrr. Heeft iedereen zijn piratendiploma al gemaakt?

Het feestterrein was een kleurrijke mengelmoes van grote en kleine attracties, zomerse kledij, geschminkte gezichtjes, blauwe lucht en dat alles tegen de groene achtergrond van de natuur in het hart van onze wijk.

Een speerpunt van de organisatie is om alle attracties gratis beschikbaar te hebben voor de vele kinderen in onze wijk. En hoewel de baromzet natuurlijk noodzakelijk is om de begroting rond te krijgen, is er gedurende het feest altijd gratis wat te drinken te halen voor de jeugd. Zeker welkom en noodzakelijk op zo’n warme dag. Er werd dan ook gretig gebruik gemaakt van de limonade, water en ook van de komkommers en tomaatjes.

Naast deze groentehapjes konden de kinderen ook smullen van een lekkere suikerspin of vers gemaakte popcorn.

Op de vele foto’s die gedurende de dag gemaakt zijn zie je alle facetten van het feest voorbij komen. Van de opbouw in de ochtenduren, via het optreden van Sjaak de Piraat, het schminken, de henna tattoo, de kinderkermis, de kinderactiviteiten knutseltent, de immens grote Draken opblaasattracties, de gigantische rommelmarkt, het fotomoment met Pablo de Papegaai, de snackcar van Henk Patat, de rondritjes in de brandweerauto en de stoomtrein, naar het optreden van een voor onze wijk nieuwe live-act met de band Dann Hill. Zo te zien viel dat optreden erg in de smaak bij de aanwezigen! En daardoor bleef het nog gezellig druk tot aan het einde van het feest. Gelukkig bleven er nog de nodige vrijwilligers hangen om te helpen met het opruimen zodat we heel snel konden gaan nagenieten van deze dag.

De foto’s van deze mooie dag zijn te bekijken via deze link:

Foto’s KlapWijkfeest 2017

De foto’s van alle mooi versierde gezichtjes van het schminken zijn terug te vinden op sprankelsprankel.nl.

Ten slotte bedanken we alle vrijwilligers en onze sponsoren. Zonder hen kan dit feest echt niet plaatsvinden.


Terug