16 oktober 2020

De donkere dagen komen er weer aan

Wie ook druk in de weer zijn dat zijn de mensen die u liever niet over de vloer wilt hebben. Van het kabinet mag u per dag maar drie personen over de vloer hebben die u zelf hebt uitgenodigd maar de ongenode gasten slapen niet en komen graag bij u langs. Ik denk dat u al een beetje door hebt welke kant ik op ga. Juist, nu de dagen korter worden heeft het inbrekersgilde er weer de handen vol aan hun beroep uit te oefenen. Het is dan ook verstandig hinderende maatregelen in en rond uw huis te treffen. Door middel van goed hang- en sluitwerk treft u al goede maatregelen. Maar ook het plaatsen van goede verlichting bij de voor- en achterdeur met bewegingscensoren kan al een hoop schelen.

Wellicht te overvloede maar als u wilt voorkomen dat u ongenode gasten op bezoek krijgt laat dan, ook als u even weg bent, om bijvoorbeeld de hond uit te laten of een kopje suiker bij de buren te lenen een (aantal) lampen branden. Zo wekt u de indruk dat er iemand thuis is en bijkomend voordeel, het scheelt weer zoeken naar het sleutelgat in het donker. Natuurlijk 100% garantie is het niet maar het kan wellicht een hoop ellende schelen. Laat u goed informeren wat voor hang- en sluitwerk/verlichting u kunt plaatsen. En een handige buur is nooit ver weg in Klapwijk.

Helaas moeten we ons ook weer beperken in het sociale contact en dat is niet leuk. Met de feestdagen in aantocht en ook nu het wat kouder gaat worden zijn we graag bij elkaar. Ik hoop dan ook dat we snel van deze misère af zullen zijn. Als we allemaal onze schouders er onder zetten en ons proberen zo goed en zo kwaad te houden aan de maatregelen die het kabinet heeft opgesteld, dan kunnen we hopelijk snel de draad weer oppakken. Het is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan maar als we samen de komende periode doorbijten dan verslaan we hopelijk dit ellendige virus.

Ondanks al deze malheur wil ik u toch graag een mooie herfstvakantie toewensen en hoop u zodra het weer kan zonder beperkingen te ontmoeten.

Alex Koppers

Voorzitter Bewoners Vereniging Klapwijk


Terug