Buurtpreventie

Wat is buurtpreventie?

Naast het wijktoezicht zijn wij jaren geleden met succes gestart met het gebruik van WhatsApp. Wij hebben inmiddels bijna 400 bewoners in 4 WhatsApp groepen. De wijk is verdeeld in 4 ongeveer gelijke stukken. Als je je aanmeldt wordt je in de groep in jouw deel van de wijk ingedeeld. Hierdoor krijg je als eerste de berichten in je directe omgeving te zien als een ander iets te melden heeft. De beheerders zitten in alle groepen en kunnen, als dat nodig is, de berichten ook verspreiden naar de andere 3 groepen. Na aanmelding krijg je via een bericht nadere instructies over de regels binnen de groep. WhatsApp wordt alleen gebruikt voor bijzondere of verdachte situaties. De samenwerking met de bewoners is hierbij erg belangrijk.

We hopen dat we je voldoende kunnen motiveren om ook lid te worden van het wijktoezichtteam en samen met ons mee te surveilleren in de wijk. Het geeft daarnaast ook een goed gevoel om samen iets te doen voor de woonwijk.
Heb je wat tijd over en vind je het leuk om zo nu en dan een uurtje mee te lopen, sluit je dan aan bij ons team (of neem contact op om gewoon een keer een proefronde met 1 van ons te lopen). Je bent van harte welkom.

Met dit formulier kun je je aanmelden voor de WhatsApp groep Buurtpreventie in Klapwijk.