23 maart 2024

Buurtbus EBS lijn 284

Zoals wellicht niet bij iedereen bekend is, rijdt er doordeweeks ook in Klapwijk openbaar vervoer in de vorm van de EBS buurtbus.

De buurtbus is de officiële EBS lijndienst 284, die dus voor iedereen toegankelijk is met een ov-pas, bankpas of betaling met je mobiel.

De buurtbus rijdt op werkdagen, ieder uur tussen 7.56 en 17.45 uur en wordt gereden door ca 70 vrijwilligers.

Het unieke van de buurtbus is dat u niet alleen bij de officiële haltes kan in- of uitstappen, maar door even je hand op te steken ook op iedere willekeurige locatie langs de route, mits het veilig en verantwoord is om hier te stoppen.

De buurtbus rijdt twee richtingen op in Klapwijk. Vanuit het centrum rijden we via het Vrouwenrecht, Marga Klompélaan, Anne Franklaan en de Miep Gieslaan door de wijk Tolhek richting Keizershof, waar we stoppen voor uw overstap op de Metro richting Rotterdam of Den Haag, alsmede op RET lijn 174 (richting Rotterdam N of Delft). Ook kunt u hier eruit naar het winkelcentrum Keijzershof of voor uw bezoek aan de Weidevogelhof. Via de Faunalaan en later dit jaar de Floralaan gaan we over de N470 richting De Ruyven/Delfgauw Emerald.

Vanaf de N470 heeft u direct een stop om eventueel via het tunneltje naar de Ruyven te lopen. Hierna rijden we door via winkelcentrum Emerald en De Kiezel. Vervolgens verlaten we Emerald en kunt u eventueel overstappen op EBS lijn 455 (richting Zoetermeer of naar Delft/’s Gravenzande). Via het kerkelijk centrum in Delfgauw gaan we door de Oude Leede met de zorgboerderij en de Ackersdijkse plassen weer terug via Keizershof en Tolhek naar Klapwijk.

 Nu gaan we vanuit Klapwijk richting het centrum.

Ook hier kunt u weer overstappen op de metro richting Den Haag of Rotterdam of EBS lijn 455naar Zoetermeer of Delft. Ook kunt u vanaf hier naar de Schakelaar of het Parochiehuis. Vervolgens stoppen we in het centrum bij o.a. het winkelcentrum Ackershof. Hierna rijden we langs de bibliotheek via de Lidl en tuincentrum Bloei richting de wijk Koningshof met sporthal Het Baken en het gemeentehuis. Daarna gaan we weer via het centrum door richting Pijnacker Noord, waar we na het Denksporthuis op de Nobellaan onze laatste stop in Pijnacker hebben voor het Zwembad en de sportvelden.

Nu vervolgen we de route richting Nootdorp, hierbij komen we langs de begraafplaats en de Dobbeplas.

Via de wijk achter het Raadhuis gaan we richting metro station Nootdorp, waar u eventueel over kunt stappen op EBS lijn 60 richting Delft station. Daarna gaan we via de sportvelden richting de Dorpsstraat en Veenhage naar winkelcentrum Parade. Hier kunt u overstappen op HTM tram lijn 15 richting Den Haag. Vervolgens maken we een rondje over Craeyenburch terug naar de Parade om vervolgens door te rijden richting het NS station Ypenburg. Hier kunt u behalve de trein ook overstappen op EBS lijn 30 (richting Naaldwijk via Rijswijk of naar Zoetermeer), of de tramlijn 19 (richting Delft of Leidschenhage).

 Vanaf hier rijden we de omgekeerde route in omgekeerde volgorde terug naar Klapwijk.

 U leest het goed, met de buurtbus direct vanuit Klapwijk kunt u met het openbaar vervoer de wijde wereld in.

Mocht u meer willen weten over de buurtbus kijk dan eens op https://buurtbuspijnacker.nl/ hier vind u o.a. de volledige dienstregeling met de vertrektijden vanuit Emerald/Delfgauw en de aankomsttijden van uw mogelijke bestemming.

 Hopelijk tot ziens in een van onze buurtbussen!!


Terug