21 januari 2024

Beste Klapwijker,

Het jaar 2024 is al enige tijd begonnen. De kerstboom is weer weg en voorzichtig komen de eerste bollen uit de grond. Een nieuw jaar en een nieuw begin. Dit jaar zullen de werkzaamheden aan onze wijk  verder gaan en de gemeente heeft daar al enkele voorbereidingen voor getroffen. Maar er zal nog veel meer gaan gebeuren bij de renovatie van de wijk, houdt daarom niet alleen de website van de gemeente maar ook die van de bewonersvereniging Klapwijk in de gaten. Zodra wij meer weten dan informeren wij u hierover.
Terugkijkend op het afgelopen jaar kunnen we terugkijken op een meer dan geslaagd wijkfeest dat weer op de vertrouwde plek in ons wijkpark kon worden gehouden. Het was even puzzelen maar uiteindelijk paste alles precies. Mede door de onvolprezen inzet van de vrijwilligers die dit ieder jaar weer mogelijk maken.

Over dit laatste wil ik nu toch echt uw aandacht vragen. Ik roep het al een aantal jaar maar een vereniging valt of staat met de inzet van vrijwilligers. Dit jaar zal de vereniging afscheid moeten nemen van drie bestuursleden. Ik wil u dan ook uitnodigen bij mij aan de bel te trekken als u meer informatie wil hebben over de rollen in het bestuur die vrijkomen.
Zonder uw hulp – en het is echt geen volledige baan – kunnen zaken zoals bijvoorbeeld het wijkfeest, de diverse activiteiten voor de kinderen geen doorgang meer vinden. Je draagt als bestuurder en als vrijwilliger zowel voor- als achter de schermen je steentje bij aan de wijk. Als bestuurslid heb je contact met de gemeente over de lopende zaken in uw straat en de rest van de wijk.
Kortom wilt u/jij graag jouw kennis en ervaring inzetten voor de wijk waarin je woont en hiermee actief bijdragen aan een levendige wijk laat het dan weten en we gaan met elkaar in gesprek.
Wil je dit niet maar bruis je wel van de ideeën voor bijvoorbeeld een buurtborrel in de straat, oprichten van een buurtapp of heb je veel verstand van het organiseren van allerhande activiteiten, ICT of de Nederlandse taal en kun je jouw kennis overbrengen aan hen die er wat meer moeite mee hebben? Het mag en kan van alles zijn en ik nodig je uit contact met mij of de bewonersvereniging Klapwijk op te nemen.
Samen staan we sterker en op een ongedwongen en laagdrempelige manier kunnen we elkaar helpen. Kan ik op u rekenen?
Voor nu wil ik u alle goeds toewensen voor het komende jaar en ik hoop u snel te ontmoeten.

Namens het bestuur
Alex Koppers, Alja Bezoen, Nils Meijer, Mariëlle Strampraad en Daniël van Dorp


Terug