20 maart 2022 12.00-13.00 uur

Lunchconcert Ontmoetingskerk VitaDuo

Hoewel bij het vorige concert aangekondigd is dat het komend concert zou worden verzorgd door een koperensemble hebben zij ons laten weten de voorkeur te hebben om op een later moment een concert te willen verzorgen.

Het concert zal nu worden verzorgd door ‘VitaDuo’ bestaande uit Vitaly Vatulya (saxofoon) en Maria Nemtsova (piano/vleugel). Een bijzonder muzikaal duo in deze tijd waarin de strijd tussen Oekraïne en Rusland het wereldnieuws beheerst. Vitaly is geboren en getogen in Oekraïne en Maria is Russisch. Beiden zijn sinds 2016 in Nederland en zij verafschuwen datgene wat er nu in Oekraïne gebeurt. Temeer daar zij heel wat familieleden hebben die nog in Oekraïne wonen en onzeker zijn over hun toekomst.

Zij hopen dat muziek kan helpen het lijden dat nu plaatsvindt te verminderen. Jaren geleden zijn zij, met anderen samen, het project ‘Music for Peace’ gestart. Hierbij worden jonge muzikanten die in conflict gebieden leven geholpen om toch hun muzikale hobby te kunnen uitoefenen. Tijdens het concert zullen zij zelf de te spelen werken toelichten.

Zowel als duo als ook individueel hebben zij al heel wat prijzen in de wacht gesleept. Inmiddels hebben ze al in meer dan 50 belangrijke muzieksteden in de wereld gespeeld. Van de Carnegie Hall in New York tot het Shanghai Oriental Arts Centre en via Tel Aviv, Praag en Wenen tot aan de Philharmonic Concert Hall in Vilnius en het Bruckner House in Linz. Aan deze indrukwekkende lijst wordt nu de Ontmoetingskerk in Pijnacker toegevoegd. Hoe mooi is dat?

Gelet op hun betrokkenheid bij Oekraïne wordt o.a. een werk gespeeld van de al jaren in Nederland werkende Oekraïense componist Maxim Shalygin met als titel ‘Angel’.  Als organisatie hebben wij besloten de netto opbrengst van de collecte na afloop van het concert te bestemmen voor ‘giro 555’.

Zoals bekend is er vrij entree en kan de aanwezige trek vooraf gestild worden door een lekker boterhammetje. Na afloop kan worden nagepraat onder het genot van een drankje. Het concert begint om 12 uur en duurt ongeveer een uur. Zaal open om 11.40 uur. Van harte welkom! Het concert wordt ook uitgezonden via kerkdienstgemist.nl  Op die website aangeven ‘Pijnacker’ en vervolgens naar de Ontmoetingskerk. De uitzending begint kort voor 12 uur.

 

 


Terug