14 september 2019

Sint Maarten 10 november

11 november is het Sint Maarten omdat dit op een maandag valt zullen we dit feest in Klapwijk op zondag 10 november al vieren. De kinderen uit de wijk lopen dan met een lampion langs de deuren, bellen aan bij een huis waar een kaarsje achter het raam brandt en zingen een mooi Sint Maartenliedje. Als beloning krijgen ze dan iets van fruit of snoep. Lijkt jou dat ook gezellig, loop dan dit jaar ook mee.

Zelf lampionnen maken?
En hoe leuk zou het zijn, om dit met een zelfgemaakte lampion te doen. Dat kan. Natuurlijk kun je thuis een mooie lampion maken, maar ook de bewonersvereniging biedt je de kans, om deze samen met je broertje(s)/zusje(s), vriendje/vriendinnetje te komen maken.
Waar? Wijkcentrum, Gantellaan 1 (Tolhek)
Wanneer? Woensdag 6 november 2019 (als ruimte beschikbaar is)
Hoe laat? Van 14.00 – 16.00 uur
Weet je niet wat je moet maken? Geen probleem, we hebben een paar leuke ideetjes voor je klaarliggen. Maar je mag zelf natuurlijk ook een mooie lampion verzinnen. En als je vader, moeder of opa of oma een handje mee wil helpen met knutselen, dan zijn ze natuurlijk van harte welkom.

Kosten?
Voor leden van de bewonersvereniging Klapwijk is het lampionnen maken gratis. Ben je geen lid? Geen probleem, je bent van harte welkom. Wel vragen we dan een bijdrage van €2 voor het gebruik van de knutselmaterialen. Heb je geen veilige lampjes aan een stokje meer over van vorig jaar, dan kun je deze bij ons kopen voor €2 euro (dit is zowel voor leden als niet-leden).

Aanmelden:
Kom je woensdag 6 november gezellig een lampion maken, meld je dan even van tevoren aan.
Je kunt je aanmelden via kinderactiviteiten@bvklapwijk.nl

Sint Maarten ’s avonds in Klapwijk
Zondagavond 10 november kun je ’s avonds op 2 manieren meedoen aan Sint Maarten.
1. Je kunt vanaf 18.00 tot 19.00 uur een kaarsje voor het raam plaatsen, als teken dat de kinderen mogen aanbellen en dat ze een traktatie kunnen verdienen. Dit wordt erg gewaardeerd.
2. Je kunt ook vanaf 18.00 uur met een lampion en een versje door de wijk wandelen en daar waar een kaarsje voor het raam brandt, aanbellen en een liedje zingen.
Op het Vrouwenrecht staan er vrijwilligers van de bewonersvereniging. Daar kun je ook een beloning krijgen voor jouw liedje.
We wensen iedereen, jong en oud, veel plezier!


Terug